Frølundvej 41, Hammerum, 7400 Herning
+45 2124 9664
info@sport92.dk

Bolde

Squashbolde til alle niveauer

Der findes squashbolde til alle niveauer – lige fra nybegyndere til elite. Forskellen på squashboldene er ganske enkelt, hvor højt de hopper. Jo lavere spilleniveau, jo højere hopper de og vice versa. Fælles for alle boldene er, at de er lavet af gummi, så en bold skal altid slås ordentlig varm for at hoppe korrekt. Du kan skelne mellem de forskellige bolde ved at kigge på antallet af prikker og prikkernes farve. De mest udbredte squashbolde herhjemme er:

  • Én blå prik: Til begyndere
  • Én rød prik: Til lettere øvede
  • Én gul prik: Til øvede
  • To gule prikker: Til elite- og divisionsspillere

Hvis jeres bold kun hopper, så I når en serv og en returnering, hvorefter duellen er afgjort, hopper bolden for lidt. Opfører bolden sig på den anden side som en hoppebold, der er umulig at dræbe, hopper den for meget. Er du i tvivl, om du spiller med den rigtige bold til dit niveau, kan du med fordel afprøve bolde beregnet til to forskellige niveauer for at sammenligne. Alternativt prøv at spørge en erfaren spiller i din klub.

Ligesom det gælder grippet på din squashketcher, gælder det også, at du bør udskifte din squashbold jævnligt. Faktisk anbefales det at spille med den samme bold maksimalt fem gange. Årsagen hertil er, at bolden mister sin sorte, ru overflade i takt med, at den bliver slidt af spil og støv og snavs fra banen. Når dette sker, bliver boldens overflade glat og lysegrå, hvilket får den til at ’sjutte’ henad gulvet og hoppe langt fladere, end den bør. Med andre ord ændrer en slidt og glat bold spillet i negativ retning, så udskift din bold regelmæssigt. Det betaler sig.